Urtete, grøn te og hvid te.
Vi har særlig udvalgte teer som er sunde for krop og sjæl. Teerne har forkellig smag, så alle kan finde deres yngligs te. Vi har mærker som Kirsten Kronbog "Min ynglings te" og udvalgte teer fra Huset Andersen. Smagen er bred, vi har grøn te, hvid te og urte te. Hvid te bliver plukket i det tidlige forår, inden knopperne brister og bladene springer ud. De små bladknopper og nye sprøde blade visnes, dampes let og tørres, så det... Mere
Urtete, grøn te og hvid te.
Vi har særlig udvalgte teer som er sunde for krop og sjæl. Teerne har forkellig smag, så alle kan finde deres yngligs te. Vi har mærker som Kirsten Kronbog "Min ynglings te" og udvalgte teer fra Huset Andersen. Smagen er bred, vi har grøn te, hvid te og urte te. Hvid te bliver plukket i det tidlige forår, inden knopperne brister og bladene springer ud. De små bladknopper og nye sprøde blade visnes, dampes let og tørres, så det naturlige fugtindhold i teen kan fordampe og smag og næringsstoffer bevares bedst muligt. Urter har hver deres egenskab, Urte-teer har i flere kulturer gennem århundreder været anvendt som lægeurt og i Norden har urterne også været forbundet med gamle husråd. Urte te indeholder hverken koffein eller garvesyre.
Kakao i verdensklasse
Kakao har ramt Danmark og store dele af verden som et powerfuldt værktøj til at holde benene på jorden i en verden der er i forandring.
Kakao i sig selv har så mange gode egenskaber, at der ikke er noget at sige til, at netop denne superfood kalder på flere og flere.
Pachamama Kakao er ren rå Criollo kakao. Criollo kakaobønnen menes at være den oprindelige kakaobønne.
Den vokser på pachamama i Valle del Río (Apurimac, Ene y Mantaro) i provinsen Satipo, Peru der ligger i mellem Andes og Amazonas, i 13-1900m højde.
Her dyrkes udelukkende økologisk landbrug i natur, hvor store dele af den oprindelige flora og fauna er bevaret.
Kakaofrugterne dyrkes i plantager, der ligger op af andre frugtplantager, hvilket gør jorden rig og næret.
Området udmærket sig ved at grænse op til Andes bjergkæden modsat mange andre kakaoplantager, der ligger længere inde i "La Selva", Amazonas. .
Beliggenheden kan smages i kakaoen. Pachamama Kakao præsenterer sig med en dybde, uden at være bitter, som Andes bjergene og en blød, feminin og lidt mystisk note, som Amazonas.
Dyrket af mennesker med en stærk historie
Pachamama Kakao dyrkes, høstes og pakkes i et community bestående af 80 familier. Hver familie ejer deres egen plantage og har allesammen startet deres kakaoproduktion helt fra bunden ved selv, at plante kakaofrø og passe platerne til de var klar til at kunne høstes.
Mange i landsbyen er flygtninge eller efterkommere af flygtninge fra de massakre, der fandt sted mod farmere og det oprindelige folk i Ayacucho provinsen i 80´erne i Peru.
Mange slog sig ned som farmere i Satipo provinsen og her mange år efter har de fleste lykkedes med af dyrke kakaoplantager, således deres familier kan leve godt og de kan forsætte deres folks kultur med at dyrke Pachamama.
Hide